April 2014

Posted by | april 06, 2014 | Nieuwsbrieven | No Comments

Op 10 maart organiseerden wij het Amsterdams Onderwijsdebat. Ruim 150 onderwijscollega’s waren benieuwd wat 6 politici voor plannen hadden met het onderwijs de komende jaren.

Na een interactief debat onderling en met de zaal over de onderwerpen ‘passend onderwijs’, ‘kwaliteitsbewaking’ en ‘plaatsingsbeleid’, bleek Jan Paternotte (D66) de meeste stemmen te winnen in de zaal.

Wij waarderen wederom iedereens enthousiasme en betrokkenheid tijdens deze avond!

Bijeenkomst 16 april: Meten we wat we willen weten?

Deze vraag staat centraal tijdens onze komende bijeenkomst. Op woensdag 16 april duiken we dieper in de rol van toetsing in het onderwijs: waarom toetsen we en doen we dit op de goede manier? Uitleg zal worden gegeven door Judith Hollenberg (CITO) en Ron Oostdam (UvA). Wilt u meer weten over het waarom van toetsen of ziet u een toetsgekte ontstaan: geef uw mening en meldt u hier aan voor de volgende bijeenkomst.

Klankbordgroepen

Tijdens het onderwijsdebat hebben een oproep gedaan: we groeien en hopen dat men actief mee wil denken / helpen bij de Meesterschappers. Vindt u het leuk om na te denken over kwaliteitsbewaking en verbetering, of de ontwikkelingen omtrent het passend onderwijs: meldt u dan aan voor één van deze klankbordgroepen. Vindt u het leuk om uitgenodigd te worden om namens de Meesterschappers aan tafel te gaan bij beleidsmedewerkers, politici of andere externe partijen? Geef u dan hier op.
Mensen die zich al hebben aangemeld ontvangen binnenkort een mail voor nadere kennismaking.

Agenda

We hopen iedereen weer te zien in Pakhuis de Zwijger op woensdag 16 april van 15:00 – 17:00u.

Hartelijke groet,
Jan, Janique, Sarah, Mirthe & Erwin
Bestuur Vereniging van Meesterschappers

Leave a Reply

Your email address will not be published.