December 2014

Posted by | december 08, 2014 | Nieuwsbrieven | No Comments

ICT: iPads, computers en vierkante ogen!

Op 21 januari 2015 organiseren we een middag (15:00 – 17:00) rondom het thema ICT. Of u net weet hoe de muis werkt óf zelf websites bouwt: we kunnen er niet omheen, werken met de computer hoort bij het onderwijs! De mogelijkheden lijken eindeloos, maar tot hoever verrijkt het ons onderwijs en wanneer slaan we door? Kortom, een middag vol mogelijkheden, goede discussies en wellicht gepaste terughoudendheid op het gebied van ICT.
Aanmelding voor leden (gratis) kan hier; kaartjes (10 euro) voor niet-leden zijn hier te koop!


Lerarenbeurs Amsterdam

Tijdens de Nacht van de Leerkracht 2014 hebben we met een enthousiaste groep leerkrachten en ondernemers nagedacht over professionalisering en ondernemerschap in het onderwijs. Ook was de wethouder onderwijs, Simone Kukenheim, aanwezig en presenteerde de lerarenbeurs voor Amsterdam, beschikbaar vanaf het voorjaar van 2015. Daarbij gaf ze de opdracht om na te denken hoe we het geld van de lerarenbeurs het beste in kunnen zetten om professionalisering in het Amsterdamse onderwijs vorm te geven. Ideeën kunnen gedeeld worden op Facebook!


Wist u dat…

… ‘De Balie Leert’ dit jaar alweer 2 edities heeft gehad en dat nummer 3 op de planning staat voor vrijdag 16 januari 2015. De tweede editie ging over de docent, de derde editie staat in het teken van een goede schoolleider.

…Lotte Hiddink (Raad van Advies) en Erwin Bolt (secretaris) een stuk hebben geschreven over de KBA-aanpak: ‘geef leraren ruimte na kwaliteitsaanpak’. Centraal staat het gevoel dat de leerkracht zich over het algemeen niet serieus genomen heeft gevoeld en mede daarom wordt er geschetst wat er dient te gebeuren om dat wél voor elkaar te krijgen.

…Basta (AT5) binnenkort een thema-uitzending heeft rondom ‘pesten’. Ze zijn op zoek naar leerkrachten en kinderen die iets hierover willen vertellen. Als u geïnteresseerd bent, kunt u hier een mailtje naar sturen.

…er door Frank Cornelissen een petitie is opgesteld met de titel ‘vrije toeging onderzoekskennis voor leraren’. De titel spreekt voor zich en wij zijn als vereniging ontzettend voorstander hiervan, hopelijk u ook!

…als u lid wilt worden van onze vereniging, dat maar 20 euro per jaar kost en u dan gratis naar elke bijeenkomst kan komen?! Aanmelden gaat simpel via ‘Leden‘ (voor mensen die op een basisschool werken) of ‘Vrienden van de Meesterschappers‘ (voor mensen die niet op een basisschool werken, 50 euro per jaar). Daarnaast dient u ook een automatisch incassoformulier in te vullen en terug te sturen.

Agenda 2014/2015

Een aantal belangrijke data voor de komende tijd op een rijtje:

Hartelijke groet,
Jan, Janique, Sarah, Mirthe & Erwin
Bestuur Vereniging van Meesterschappers

Leave a Reply

Your email address will not be published.