Juni 2014

Posted by | juni 24, 2014 | Nieuwsbrieven | No Comments

Op 4 juni hebben we les gekregen van Luc Stevens en met elkaar nagedacht over het stellen van hoge verwachtingen in je klas. Met deze bijeenkomst hebben we dit schooljaar op een leerzame en inspirerende wijze afgesloten. In de laatste nieuwsbrief van het jaar vermelden we de meest recente updates en blikken we alvast een beetje vooruit op volgend schooljaar.

 

De Balie

Aangezien er steeds meer animo is voor onze vereniging, hebben we gemerkt dat de zaal in Pakhuis de Zwijger soms te klein begint te worden. Komend schooljaar zullen de bijeenkomsten plaatsvinden in De Balie op het Leidseplein. We hebben hiervoor gekozen omdat we daarmee enerzijds een grotere ruimte kunnen gebruiken, en we anderzijds nauw kunnen samenwerken met ‘De Balie leert…’. Desalniettemin hebben we een goede samenwerking en een mooie tijd in Pakhuis de Zwijger gehad!


De eerste bijeenkomst volgend schooljaar zal op 10 september plaatsvinden. We gaan het hebben over passend onderwijs: wat betekent dat voor jouw school en jou als leerkracht? Omdat we nog druk bezig zijn met de voorbereidingen, kunt u zich vanaf de start van het nieuwe schooljaar inschrijven. Op 1 oktober zal de ‘Nacht van de Leerkracht’ plaatsvinden; hierbij gaan we met elkaar filosoferen over professionalisering en ondernemerschap in het onderwijs. Dit alles dus vanaf komend schooljaar in De Balie!

 

Wist u dat…

…onze klankbordgroepen voor het eerst bij elkaar zijn gekomen: er is een start gemaakt met een vruchtbare samenwerking tussen leerkrachten en enerzijds Samenwerkingsverband Amsterdam-Diemen en anderzijds kwaliteitsondersteuningsbureau KPO. Mocht u nog geïnteresseerd zijn en ook graag willen aansluiten, kunt u ons altijd benaderen. In september worden vervolgafspraken gemaakt.

…Sarah de Wolff, van ons bestuur, afgelopen vrijdag ‘Amsterdammer van de Dag’ was in Het Parool. Haar verhaal als leerkracht, bestuurslid en innovator kunt u hier teruglezen. We hopen dat haar drive in het onderwijs een inspiratiebron voor anderen kan zijn.

Agenda 2014/2015

De data van de bijeenkomsten voor volgend jaar zijn bekend, schrijf ze snel in uw agenda!

  • 10 september 2014: bijeenkomst 1 – passend onderwijs (15:00 – 17:00)
  • 1 oktober 2014 (!): Nacht van de Leerkracht – professionalisering & ondernemerschap (18:00 – 22:00)
  • 21 januari 2015: bijeenkomst 2 (15:00 – 17:00)
  • 16 maart 2015: debat (o.v. 19:30 – 21:30)
  • 15 april 2015: bijeenkomst 3 (15:00 – 17:00)
  • 3 juni 2015: bijeenkomst 4 (15:00 – 17:00)
We hebben een fantastisch jaar gehad, waarbij we zien dat de vereniging dynamisch, actueel, positief kritisch en noodzakelijk is. De animo neemt toe, waardoor we ook komend schooljaar met veel enthousiasme met elkaar ons vak gaan verbeteren! Voor nu: succes met de allerlaatste loodjes en geniet van een welverdiende zomervakantie.


Hartelijke groet,
Jan, Janique, Sarah, Mirthe & Erwin

Leave a Reply

Your email address will not be published.