juni 2015

Posted by | augustus 14, 2015 | Nieuwsbrieven | No Comments

De overgang!

De bijeenkomst van 3 juni omtrent de overgangen in het onderwijs (o.a. PO naar VO) hebben we helaas moeten annuleren. De verwachte opkomst was te laag om er een nuttige bijeenkomst van te maken. Wij merken echter dat er nog volop commotie is over de kernprocedure en het plaatsingsbeleid in het VO, waardoor wij besloten hebben dit thema in een nieuw jasje terug te laten komen in het nieuwe jaar!

Volgend jaar

We hebben als bestuur bij elkaar gezeten om eens goed te kijken hoe we van volgend schooljaar weer een inspirerend seizoen kunnen maken. Zoals genoemd willen we actief aan de slag met de evaluatie van de kernprocedure, maar we willen ook kijken naar nieuwe vormen van onderwijs (werken in units, fase-onderwijs). Bovendien willen we aandacht besteden aan ouderbetrokkenheid én de ruimte bieden om recent wetenschappelijk onderzoek op het gebied van onderwijs tentoon te stellen in de vorm van een symposium (de directe weg van onderzoek naar de praktijk).

Een verandering t.o.v. de afgelopen jaren is dat we geen 6 maar 4 interactieve bijeenkomsten hebben gepland. We houden echter wel de ruimte om actuele, inspirerende sprekers voor een korte bijeenkomst (+/- een uur) tussendoor te plannen.

Enquête!
Om beter inzicht te krijgen in de behoeften van onze leden, vrienden en leerkrachten in het onderwijs, willen we u vragen antwoord te geven op 3 meerkeuzevragen. Voor u een hele kleine moeite, voor ons héél veel informatie. Alvast dank!

Wist u dat…
…De Meesterschappers aanwezig waren op de Onderwijs Research Dagen in Leiden om te kijken hoe recent onderzoek toepasbaar is in onze dagelijkse onderwijspraktijk. Voor een sfeerimpressie kunt u dit filmpje bekijken (wij zijn vanaf 3:12 min).
De Facebookpagina tegenwoordig open is voor discussie: u kunt dus ook direct interessante artikelen, meningen, beelden, foto’s plaatsen.
…U uw school, groep, kinderen kunt aanmelden voor de komende Amsterdamse Debatbattle 2016. U kunt meer informatie vinden én inschrijven via deze link.

Agenda 2015 – 2016

– 17 augustus 2015: Onderwijsfeest Leraren met Lef
– 29 september 2015: evaluatie kernprocedure en plaatsingsbeleid VO (+ ALV)
– november/december 2015: Nacht van de Leerkracht 2015 (datum volgt nog)
– 16 maart 2016: debat over ouderbetrokkenheid
– 25 mei 2016: symposium onderwijs onderzoek

Dan rest ons alleen nog om u een ontspannende zomer te wensen en de hoop uit te spreken u weer te mogen zien het nieuwe schooljaar. Dank voor uw betrokkenheid en inspiratie!

Hartelijke groet,
Jan, Janique, Sarah, Mirthe, Maartje & Erwin
Bestuur Vereniging van Meesterschappers