Maart 2015

Posted by | maart 13, 2015 | Nieuwsbrieven | No Comments

Werkdruk!? Neem toch minder vakantie! (CAO)

Zoals jullie weten is er a.s. maandag het jaarlijkse onderwijsdebat in De Balie. De inloop is vanaf 19.45 en de opening van de avond is om 20.15. Aan de hand van twee stellingen zal er gedebatteerd worden. Het zal een inspirerende avond worden. Mocht je hier meer informatie over willen dan vind je dit op onze site. Er zijn nog beperkt plaatsen, dus wees er snel bij!
Aanmelding voor leden (gratis) kan hier; kaartjes (5 euro) voor niet-leden zijn hier te koop!

 

Bijeenkomst 15 april: ‘Geluk is maakbaar!’

Op deze woensdagmiddag staat positiviteit in het onderwijs centraal. Onderdeel hiervan zijn ‘PBS’ en ‘de gelukskoffer’.

 

Bijeenkomst 3 juni: ‘De overgang!’

Op deze woensdagmiddag gaan we alle ‘overgangen’ die je in het basisonderwijs tegenkomt bespreken. Denk hierbij aan: VVE – groep 1, groep 2 – groep 3 maar ook de overgang groep 8 – VO. Hierin wordt de nieuwe kernprocedure besproken.

 

Oproep!

 • Op deze woensdagmiddag gaan we alle ‘overgangen’ die je in het basisonderwijs tegenkomt bespreken. Denk hierbij aan: Wij zijn op zoek naar een leerkracht voor de Taskforce Museumeducatie. Een enthousiaste leerkracht die affiniteit heeft met kunstonderwijs en graag musea gebruikt om lesstof te behandelen.
 • Gedurende het jaar zijn er heel veel interessante bijeenkomsten waar wij voor gevraagd worden. Helaas lukt het niet om bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn. Hierdoor zijn we hard op zoek naar actieve leden die ons hierbij kunnen helpen. Lijkt je dat wat? Mail naar info@meesterschappers.nl

 

Wist u dat…

…wij bijna een nieuwe website hebben. Tijdens het debat wordt hij gelanceerd!
…deze maand de Amsterdamse lerarenbeurs wordt gelanceerd.
…er een ideeënbox op onze nieuwe website komt waarin je al je ideeën voor een volgende bijeenkomst kan droppen
…er 31 maart om 15.30 een symposium van het KPO is in de Nieuwe Liefde. Helaas is de organisatie opgeheven maar zij willen graag alle verzamelde informatie met jullie delen.
…onderwijspioniers helpt om leraren hun goede ideeën op school te laten realiseren. Heb jij ideeën wat er op jouw school anders of beter kan, meld je dan aan voor Onderwijs Pioniers. Voor de beste ideeën is een budget van 4000 euro beschikbaar. Inschrijven kan tot 6 april 2015.
…de onderwijscoöperatie allerlei activiteiten organiseert voor startende leerkrachten: de lerarenkamer is daar een goed voorbeeld van. Kijk voor meer info op hun website!

Agenda 2014/2015

 • 16 maart: debat  – Werkdruk!? Neem toch minder vakantie! (CAO) (20:15 – 22:00u)
  16 maart: lancering nieuwe website
  6 april: sluitingsdatum aanmelding onderwijspioniers 2015-2016
  15 april: themabijeenkomst – Geluk is maakbaar! (15:00 – 17:00u)
  3 juni: themabijeenkomst – De overgang! (15:00 – 17:00u)
Hartelijke groet,
Jan, Janique, Sarah, Mirthe & Erwin
Bestuur Vereniging van Meesterschappers