Oktober 2014

Posted by | oktober 17, 2014 | Nieuwsbrieven | No Comments

Nacht van de Leerkracht 2014

Op 28 oktober zal van 18:00 tot ongeveer 22:00 uur de ‘Nacht van de Leerkracht’ plaatsvinden in De Balie. Deze avond zal in het teken staan van professionalisering en ondernemerschap in het onderwijs. Welke professionaliseringsmogelijkheden zijn er op de markt? Wat kunnen leerkrachten leren van ondernemers buiten het onderwijs? Ook de wethouder, Simone Kukenheim, zal vertellen wat de rol van de gemeente is binnen dit thema. Graag gaan we de dialoog weer aan met iedereen binnen en buiten het onderwijs!Vanwege het enorme animo van leerkrachten, zijn we noodgedwongen gestart met een wachtlijst. Mocht u zich hebben aangemeld, maar onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, meld dit dan, zodat we meer mensen toe kunnen laten. Er zijn nog wél een aantal betaalde plekken over: hier.

Wist u dat…

… Elly van OBS De Roos een stuk heeft geschreven voor hetkind.org, waarin ze uiteenzet hoe haar spellingslessen van de leerlingen zijn geworden, ze biedt ‘professionele ruimte voor leerlingen’.

… er op 23 oktober een regionale manifestatie is van Leraren met Lef over leiderschap van leraren. Leraren met Lef zoeken Directeuren zonder Vrees om samen het onderwijs te willen verbeteren. De manifestatie vindt van 16:00 tot 19:00 uur plaats in het Hyperion College Amsterdam. Meer informatie over het programma en de inschrijving vindt u hier.

… het NIVOZ onderwijsavonden organiseert met sprekers van naam en faam. De eerstvolgende staat gepland op 12 november en dan zal Jan Wiegers over ‘de zin en onzin van toetsing en examinering (en de rol van Cito)’ spreken. Een overzicht van de zeven onderwijsavonden 2014-2015 vindt u hier.

…Lisa Gaikhorst op 28 oktober zal promoveren op een studie naar beginnende leerkrachten. Ze heeft ook deels onderzoek gedaan naar de cursus Meesterschap. De cursus wordt o.a. hier genoemd.

…ons registratiesysteem is geprofessionaliseerd, waardoor we ‘Leden‘ en ‘Vrienden van de Meesterschappers‘ hebben gevraagd om hun lidmaatschap te verifiëren. Hier is door velen gehoor aan gegeven, maar nog niet iedereen staat in ons nieuwe systeem. Zowel bestaande leden, als mensen die lid willen worden, kunnen op de link klikken om zich in 2 minuten te registreren. Als u lid wilt worden, dient u ook een automatisch incassoformulier in te vullen.

Agenda 2014/2015

Een aantal belangrijke data voor de komende tijd op een rijtje:

Hartelijke groet,
Jan, Janique, Sarah, Mirthe & Erwin
Bestuur Vereniging van Meesterschappers

Leave a Reply

Your email address will not be published.