Welke rol speelt de Amsterdamse diversiteit bij de ontwikkeling en vorming van kinderen in onze basisscholen? Hoe kijken kinderen aan tegen de ontwikkelingen in de wereld en hoe kun je hen begeleiden in het vormen van een breed georiënteerde mening? Hoe bespreek je dit met jonge kinderen en wat vraagt dat van jouw vaardigheden als leerkracht? Deze vragen en meer zullen aan bod komen in de lezingen die we op 16 maart organiseren in de Balie. 

In samenwerking met de onderwijsadviseurs van Het ABC hebben we een programma voor u samengesteld om dit onderwerp inhoudelijk op een mooie wijze vorm te geven. We willen u inspireren, aan het denken zetten en uitwisselen om op die manier tools te bieden waarmee u snel aan de slag kunt in de klas!

Programma

15:30u Opening (inloop vanaf 15:15u)
15:35u Resultaten ‘Enquête Parijs’
16:05u Pauze & informeel uitwisselen van ervaringen
16:15u Psycholoog aan het woord – ‘gespreksvoering met kinderen’
16:50u Reacties uit de zaal
17:00u Afsluiting 

Aanmelding & tickets

Zoals u van ons gewend bent, kunt u zich vooraf aanmelden voor deze bijeenkomst. Hij zal worden gehouden op woensdag 16 maart van 15:30 tot 17:00u in De Balie. Voor leden van de Vereniging van Meesterschappers is deze bijeenkomst kosteloos, voor andere geïnteresseerden kost hij 10 euro.Leden kunnen zich hier bij ons melden; andere geïnteresseerden kunnen binnenkort een kaartje kopen op de website van De Balie.

 

Om alvast in de stemming te komen óf als u niet bij onze bijeenkomst aanwezig kunt zijn, raden we u aan om op 28 januari naar een bijeenkomst van Het ABC te gaan omtrent schoolveiligheid: identiteit & school. 

We kijken uit naar uw komst!

Hartelijke groet,
Jan, Sarah, Maartje, Mirthe & Erwin
Bestuur Vereniging van Meesterschappers